Svar till Ingrid Henell om språkfördelning

Hej Ingrid!

Tack för ditt mejl, kul att du hittat till P2 Världen – varmt välkommen! Fast lite mindre kul förstås att du inte är helt nöjd med vad du hör just nu. Och ursäkta lite sent svar, tog lite tid att få fram nya siffror.  

Men nu har jag kollat lite ny års statistik på vår server för att kunna svara dig korrekt. Det går inte att ange exakta siffror, bl a då mycket av musiken vi spelar är samarbeten mellan musiker från helt olika världsdelar och språkområden och därmed svår att klassa. Men om vi börjar med vilka språk som hörts mest i P2 Världen sedan nyår så ser listan ut så här just nu: 

1. Engelska
2. Olika afrikanska språk
3. Iberoromanska (spanska, portugisiska osv)
4. Arabiska
5. Asiatiska
6. Östeuropeiska
7. Svenska
8. Franska

Alltså en ordning tycker jag ser ganska bra ut, och som huvudsakligen motsäger ditt lyssningsintryck. Men du kan ändå ha rätt i din upplevelse så jag har också kollat statistiken för ”sound code”, och då ser resultatet ut så här:  

1.     Afrikanska influenser
2.     Singer/songwriter
3.     Latin-influenser
4.     Folkmusik
5.     Arabisk
6.     Nordisk
7.     Jazzinfluenser
8.     Asiatiska influenser

Ja, som du ser leder afrikansk musik klart i listorna över både arabisk och asiatisk, medan folkmusiken och det brittiskt/amerikanska är ständigt närvarande. Språklistan indikerar dock att vi borde skruva upp det franska materialet, och genre-listan att vi kanske borde skruva ner folkmusiken en del.

Mycket bra för mig att upptäcka detta!  Som du förstår är dina synpunkter mycket värdefulla förr oss, jag är mycket tacksam över ditt mejl!

Och framför allt:
- Tack att du lyssnar på P2 Världen!

Vänliga hälsningar
Per på P2 Världen
 

INGRIDS SVAR
Tack för snabbt svar och den fantastiska statistiken! För min del måste jag ha lyssnat vid “fel” tillfälle. Jag lovar fortsätta lyssna på P2 Världen :)

Bästa hälsning
Ingrid Henell