Svar till Sean85ster om västpop

Hej Sean!

Tack för ditt mejl till P2 Världen.
Din kritik bekymrar oss, det är verkligen inte meningen att P2 Världen ska vara en kanal för amerikansk pop, utan för musik från hela världen (vilket förstås även innefattar västländer). Så frågan är vad det är du har reagerat på - minns du några särskilda artister du inte tyckte borde finnas med?

Vi har de senaste två åren plockat bort en stor mängd amerikanska låtar, främst i genrerna soul, r'nb, funk och liknande men även en hel del country och amerikana mm. Mycket som kan kategoriseras som västerländskt har alltså fått stryka på foten, främst till förmån för musik från länder och regioner som tidigare saknats eller varit underrepresenterade, som Asien och Oceanien.

Målsättningen är att kanalen ständigt ska utvecklas, överraska med fantastisk musik från hela världen som vi inte trodde fanns och skapa mersmak och lust att själv leta vidare. Men om du uppfattar att kanalen ändå präglas för mycket av väst har vi fortfarande mycket arbete kvar.

Jag klistrar in låtlistan från i lördags innan du mejlade oss, kanske du kunde hjälpa oss med att berätta vad det var du tyckte lät för mycket som västpop?

Ser fram emot ditt svar, dina synpunkter är viktiga för oss Och kom gärna med och diskutera på vår Facebook. Men framförallt:
- Tack att du lyssnar på P2 Världen!

Med vänliga hälsningar

Per på P2 Världen