13-åriga "Elin" fick sexuella inviter på nätet

1:28 min

En av P4 Sjuhärads reportrar utgav sig för att vara en 13-årig tjej som letar efter kompisar att chatta med på nätet. Väldigt snabbt började meddelanden att strömma in.

Chattsajten Kamrat.com är ett av de forum där den 46-årige mannen från Ulricehamn som misstänkts för 114 sexbrott mot barn på internet ska ha hittat sina offer.
Vår reporter Mikael Falk registrerade användarnamnet "InnebandyElin" och utgav sig för att vara 13 år, för att undersöka vad som försiggår på sajten.
Det tog inte många minuter innan inkorgen började fyllas med meddelande.

"Har du träffat nån äldre killar som är 26 innan eller vill du prova", skriver en 26-årig kille.

En annan användare som uppger att han är 20 år skriver: "Om du vill kan du få se mig där nere".

Efter första dygnet blev "InnebandyElin" kontaktad av 24 olika män. Den äldsta uppgav att han var 73 år.
Konversationerna såg olika ut. En del började med att ställa mer allmänna frågor, andra började direkt med sexuella anspelningar. Vissa frågade om Kik eller Skype, där det finns möjlighet att dela filmer och bilder med varandra.

– Man kan inte bli annat än upprörd när man ser detta. Det är ju vuxna människor som försöker få barn att utföra sexuella handlingar, säger Göran Arvidsson, en av Sjuhärads mest rutinerade brottsutredare som är sektionschef för utredningssektionen i polisområdet Älvsborg.

Han menar att det finns en högre risk för att något ska hända när man först försöker bygga upp ett förtroende, istället för att gå direkt in på det sexuella.

– Egentligen är det lika oroväckande. Men det här med att bygga förtroendet och få barnet att lita på dig, där finns en högre risk att det sker ett brott som jag ser det.

I en chatt erbjuder sig en 20-årig man att onanera framför webbkameran. Han ber även "InnebandyElin" att göra detsamma.

– Nu är det du som reporter och vuxen människa som skapat profilen. Men skulle det vara en Elin som är 13 år och det finns ett sexuellt syfte i samtalet, då är det brottsligt, säger Arvidsson.

Läs fler chattkonversationer nedan. 

Hör en längre intervju med Göran Arvidsson här