11 länder 1 mål

Abdulkadir och Maryan friterade sambosas

3:03 min

På fredagsmorgonen kom Abdulkadir Omar Saneey förbi radioköket för att bjuda på somalisk mat. Med sig hade han sin mamma Maryan och tillsammans lagade de fantastisk goda sambosas och bjöd på nafakhah.

Sambosas kan beskrivas som trekantiga piroger med lammfärs, lök, vitlök och kryddor i. De friteras i olja och är en vanlig festrätt i Somalia.

– Vi brukar äta det när vi har somaliska eller religiösa fester, när vi har gäster och ibland gör vi en omgång hemma på en lördag eller söndag. Men det är inte ofta, säger Abdulkadir Omar Saneey.

Han har bott i Sverige i tre år och kom i kontakt med fotbollsprojektet 11 länder– 1 mål genom en kompis.

– Nu har vi gjort fem vanliga träningar. Det är jättekul och Hanna och Klara är de bästa tränarna.

När de besökte radioköket bjöd Adbulkadir och hans mamma Maryan även på nafakhah, som är ett helt, kokt ägg som friteras i potatisdeg och vetemjöl.