Fotboll

Efter skadan: Nu talar Cajtoft ut

6:38 min

Den allsvenska säsongen blev bara 2,5 matcher lång för Jönköpings Södras målvakt Anton Cajtoft.

Under matchen borta mot Örebro vred han till knäet så illa att han missar resten av en säsong, en säsong som för utom allsvenskan även bland annat innehåller ett OS i Brasilien.

– Det är den allvarligaste skadan man kan ha i knäet eftersom korsbandsskador innebär väldigt lång rehabilitering. Det tar tio till tolv månader innan man kommer tillbaka till idrotten igen, sade J-Södras läkare Lars-Göran Hassel till P4 Jönköping efter skadan.

22-årige landslagsmålvakten Anton Cajtoft har själv valt att inte kommentera sin skada, förrän idag i samband med lagets träning på Odensberg.

– Med mitt knä är det väl mindre bra, har åkt på en lite jobbigare skada. Allt är väl inte trasigt i knäet, men mycket är det. Det är klart att det är tråkigt, men jag har redan kört igång med rehabträningen och jag ser detta som dag tre på vägen tillbaka, säger Cajtoft till P4 Jönköping.

Han säger att han nu får se tiden fram till comebacken som en tid för att träna upp andra delar av sitt målvaktsspel. 

Jag kommer komma tillbaka starkare i kroppen och den mentala biten kommer man få jobba med. Jag kommer även lägga tid på att studera fotboll överlag, hur andra målvakter jobbar...

Det var i början av andra halvleken borta mot Örebro som olyckan var framme.

– Jag hörde att något knakade till, fick först för mig att det var en tejpning vi hade gjort som släppte, men när jag kröp efter bollen för att ta den kände jag att allt inte stod rätt till. När sjukgymnasten bad mig vrida på knäet kände jag att jag inte hade den kontrollen på det.

Hör hela intervjun med Anton Cajtoft i ljudspelaren ovan.