Fastighetskontoret vill gå vidare med platser för tillfälligt boende

1:35 min

Ytterligare tre platser för att bygga temporära boende för flyktingar och andra bostadsbehövande föreslår idag tjänstemännen på Göteborgs kommuns fastighetskontor.


– Det är Lilla Glasmästaren och Fridkullagatan i Krokslätt och så Ånäsfältet. Det säger Magnus Sigfusson fastighetsdirektör och med dessa tre förslag vill de att fastighetsnämnden tar ställning till på sitt möte den 25 april.

Dom passar för temporära boende tycker ni?

– Vi tycker att detta är platser som definitivt borde vara möjligt att pröva i ett bygglovärende. Det betyder ju inte att vi beslutar att det ska byggas utan det får byggnadsnämnden avgöra här.

Sen tidigare har politikerna i fastighetsnämnden godkänt tre platser för att låta kommunens bolag Framtiden söka bygglov på. Det är vid Lemmingvallen i Utby, Askimsviken och vid Kärralundsvallen.

Men förslaget att bygga i Björkekärr är ännu inte helt utrett:

– Där tycker vi att själva platsen i sig kan vara lämpligt för det här men det finns fortfarande frågor kring hur man ska ta sig dit, som vi inte har hittat en tillräcklig bra lösning för att säga att platsen ska gå vidare till Framtiden utan vi vill utreda tillfartsfrågan.

Sen tittar ni på ett 20-tal andra platser utöver de ursprungliga tolv - vad kan du berätta om det?

– Vi fick in väldigt många förslag från både allmänheten, stadsdelsförvaltning och andra aktörer i samhället på alternativa eller kompletterande platser.

– Av de har vi identifierat ett 20-tal som vi tycker är väldigt intressanta att titta vidare på. Den processen är vi just nu i. Där räknar vi med att vi gör det i april och delar av maj och i alla fall till juni-nämnden kommer att ha ett förslag till våran nämnd med hoppas vi, en stor andel av dom kan gå med till Framtiden.