Malmö

Skola öppnar igen i tillfällig lokal

I en vecka har undervisningen varit pausad för de 300 eleverna på Al-Salamahskolan i Malmö efter den anlagda branden där. Men nu hoppas man snart vara igång igen.

De tidigare lokalerna kan inte användas på grund av svåra rökskador. Nu erbjuder Malmö stad dock en tillfällig lokal till skolan, och personalen hoppas på att kunna starta verksamheten igen så fort som möjligt.

– Vi har fått reda på att det finns en lokal. Jag vet inte var, men vi väntar på ett godkännande från kommunen för att få vistas där, säger Malin Fridh, förstelärare på Al-Salamahskolan.

Var barnen ska vara på måndag om godkännandet inte blir klart tills dess vet man inte i dagsläget. Men personalen vill skynda på beslutet för att inte familjerna ska drabbas.

– När man ser inuti så känner man att det krävs en hel del jobb för att göra den användbar igen, även om stora delar av den är intakt, säger Malin Fridh.

Skolan har fått stort stöd utifrån efter branden. På måndagskvällen samlades Malmöbor utanför byggnaden på Jägersro för att visa sitt stöd till eleverna och personalen.

– Skolan är inte byggnaden, utan det är vi. Det är en jättestor vi-känsla både bland barn och personal. Hur det än är, så känns det som att även om vi redan var ett sammansvetsat personalteam så är det mycket mer sammansvetsat nu. Det här har stärkt oss som grupp enormt, säger Malin Fridh.