EXTRA: Polisen utreder misstänkt mord på 83-årig kvinna i Gävle

0:57 min

Polisen utreder just nu ett misstänkt mord på en kvinna i Gävle. Den äldre kvinnan hittades död i sin lägenhet i måndags och efter obduktion framkom det att kvinnan hade skador som tyder på att hon blivit utsatt för ett brott.

Det var måndagen den 11 april som det anmäldes till polisen att en 83-årig kvinna anträffas död i sin lägenhet i bostadsområdet Sätra i Gävle. 

På torsdagen obducerades kroppen och enligt polisen gjordes då fynd på kroppen som inte går förklara med att de tillkommit på ett naturligt sätt. den 83-åriga kvinnans död rubricerar nu som ett misstänkt mord. 

– Det är är vad man på polisspråk kallar ett spaningsmord. Det finns ännu igen frihetsberövad eller misstänkt för brottet, säger Mikael Hedström, polisen presstalesman. 

Vad gör polisen nu?

– Nu har vi samlat ihop en styrka och begärt förstärkning. Det är väldigt högt tryck på Gävleborgspolisen just nu, vi har fyra, fem väldigt tunga utredningar som kräver mycket personal, säger Hedström och fortsätter. 

– Vi kommer att jobba intensivt under helgen med att hålla förhör, kartlägga kvinnans leverne och knacka dörr vid hennes bostad i Sätra för att höra med grannar vad man eventuellt har sett och iakttagit.