Ingen traditionell "Roll out" på flygmuseet i år heller

Västerås flygmuseum kommer inte heller i år att hålla sin stora traditionsenliga flyguppvisning Roll out i slutet av maj. Däremot kommer det istället att bli en flygdag i början av juni i ett mindre format, enligt information på muséets hemsida.

Västerås flygmuseum har sedan 1999 varje år i slutet av maj hållit den stora traditionstyngda flygdagen Roll out, när man rullar ut flygplanen för våren.

Men förra året blev det ingen Roll out, muséets styrelseordförande Anders Gärdström skrev då i ett informationsbrev att många andra satsningar såsom ombyggnationer, företagsevents, simulatorflygningar med mera gjorde att man inte hade kapacitet att genomföra Roll out 2015, men att det skulle ses som ett "omladdningsår" för att 2016 kunna genomföra ett program på en förhoppningsvis högre nivå än vad som traditionsenligt har skett.

Men på flygmuséets hemsida kan man nu läsa:

"Även för år 2016 gör vi ett uppehåll med traditionell RollOut. Däremot kommer vi att köra ett mindre flygevenemang den 4 juni."

Mycket mer än så är svårt att få veta än så länge, ordföranden Anders Gärdström hänvisar all information till museichefen Anders Wikman, som i sin tur svarar i mejl att han inte vill vara med på någon intervju innan programmet för den planerade flygdagen i juni är klart.

Anders Wikman skriver också att det är svårt att sia om hur det blir i framtiden med flygdagar, det är resurskrävande och förknippat med en enormt stor ekonomisk risk för en förening att anordna flygdagar då det är väderberoende och extremt kostsamt.