Ödmjukt Mallbacken redo för premiär i Damallsvenskan

1:36 min

På söndag är det dags för premiären av Damallsvenskan i fotboll. För Mallbacken väntar då tufft motstånd när laget möter fjolårsfyran Linköping på bortaplan.

Mallbackens tränare David Uvenclir säger att laget är laddat inför den nya säsongen.

– Det är lite hektiskt och en hög anspänning, men det ska bli kul och otroligt spännande, säger han.

Mallbacket hade ett motigt genrep mot just premiärmotståndet Linköping i Svenska cupen. Laget förlorade då med 10-0. David Uvenclir menar att det var många faktorer som bidrog till slutresultatet.

– Det var första veckan på konstgräsplan, för stora ytor och tre nya spelare in. Vi skulle hålla koll på oss själva samtidigt som vi skulle hålla koll på Linköping. Det blev för mycket i den matchen, berättar David Uvenclir.

Han tycker att laget har förbättrat sig sen dess.

– Vi har tagit kliv varje vecka. Vi har jobbat mycket med försvarsspel och jobbat för att hitta roller och relationer på plan, säger David Uvenclir.

Mallbacken spelade senast oavgjort mot KIF Örebro, ett resultat som enligt tränare Uvenclir gav mersmak.  

– Vi har mer boll och vi etablerar bollen högre upp i banan. Vi har mer att jobba på men vi tar kliv som sagt och det är viktigt, säger han.

Mixen av bottennapp och bra resultat gör att laget tar med sig många verktyg in i årets Damallsvenska.

– Det är viktigt att hålla huvudet kallt och jobba ödmjukt. Det blir en spännande match mot Linköping och det gäller att sätta försvarsspelet, stänga ytor och jobba hårt, säger David Uvenclir.