Växjö

Yohio spelar Snövits välfixade prins

3:09 min

I kvällens musikal i Fortnox Arena spelar artisten och skådespelaren Yohio prins i den klassiska sagan om Snövit. Även om han och motspelerskan Ellen Bergström inte är på scenen hela tiden kräver rollerna mycket tålamod.

Totalt blir det 97 musikalföreställningar om Snövit över hela landet i Maximteaterns regi. Så turnén är intensiv, både på och utanför scenen.

Någon dötid är det egentligen inte att prata om, även om artisterna inte har repliker hela tiden.

– Min karaktär är ju med ganska mycket. Men i slutet ligger jag ju och är död i 40 minuter. Men det är ganska jobbigt med pärlor som åker in i ryggen, hår i ansiktet och ögon som rinner, så det är svårt att vara still, säger Ellen Bergström.

Yohio:s prinskaraktär går visserligen inte upp på scenen förrän i andra akten. Men tiden fram till dess går delvis åt till att fixa håret.

– Jag sitter och fixar mig fram till jag ska byta om, så det är inte så att jag sitter och chillar direkt. Men har vi dubbelföreställning har jag mycket längre paus. Jag vill inte stressa med smink och hår, så då gör jag det under tiden de kör första akten, säger Yohio.

Men du fixar väl dig rätt mycket när du står på scen också?

– Ja, jag fixar mig likadant på Snövit som jag gör när jag står på scen, så det är ungefär samma rutin.