Lööf vänder sig mot flyktingliberal stämpel

1:04 min

Annie Lööf vänder sig mot bilden att Centerpartiet, tillsammans med Vänstern står krav vid den mer liberala flyktingpolitiken som gällde före hösten.

Hör hela lördagsintervjun här.

– Det är ju helt enkelt inte sant. Alla partier har gjort förändringar och det måste ett realistiskt, ansvarstagande parti göra - förändras med sin omvärld. Däremot står Centerpartiet kvar vid den normala och grundläggande principen att få söka asyl i ett land, säger Annie Lööf i Ekots lördagsintervju.

Annie Lööf talade också om hur allianspartierna skulle kunna enas om en gemensam migrationspolitik - trots att de borgerliga partierna har olika åsikter idag.

– Moderaterna har lagt fram förslag som de är ensamma om i Alliansen idag, direktavvisning vid gränsen och flyktingpaus, till exempel. Och vi har ju hanterat mycket tuffa frågor tidigare, inte minst när vi satt i regeringsställning. Och om något år när vi satt oss för att förhandla fram ett valmanifest, då får vi se dels styrkeförhållandena mellan våra partier, dels hur vi andra tre mindre partier resonerar i de här frågorna, men också hur omvärlden ser ut. För vi ska vara medvetna om att det var ju omvärldstrycket i höstas som gjorde att sex partier gjorde upp i en unik flyktingöverenskommelse, säger Annie Lööf.