Målvakterna kastade handskarna när Sverige föll

1:03 min

Tre Kronor förlorade mot Ryssland med 0-4 och i slutet utbröt stort slagsmål där även målvakterna kastade handskarna.

– Oj, oj, målvakterna kastar handskarna. Vad är det som händer i Västerås?, refererade Magnus Wahlman i direktsändning. 

Det var när det återstod en minut av den tredje perioden som det stora slagsmålet utbröt. Upprinnelsen var att Linus Omark fått en klubba i ansiktet. Men frustrationen över en dålig svensk insats påverkade säkert också.

När slagsmålet började lugna ned sig åkte målvakterna Jacob Markström och Sergej Bobrovskij och slängde handskarna. Men domarna var snabbt framme och avvärjde. Radiosportens expert Jörgen Jönsson är kritisk till målvakternas agerande. 

– Det är löjligt, det är låg nivå. Det är bra att de visar frustration över att de inte är nöjda med att det ser ut så här, men på det här sättet kan man inte visa det på, säger Jönsson.

0-1 bjöd det svenska försvaret och målvakten Jacob Markström på. Markström lämnade pucken bakom eget mål, men snabbast att uppfatta situationen var Stepan Sannikov.

Vadim Sjipatjov ökade på den ryska ledningen i den andra perioden, där Tre Kronor hade ett par vassa chanser. Johan Fransson prickade ribban och Patrick Cehlin hade ett friläge. Duktige Columbus-målvakten Sergej Bobrovski höll dock tätt.

De lovande tendenserna i slutet av den andra perioden blev det dock inget av i slutperioden. I stället ökade Ryssland på sin ledning och det svenska försvarsspelet darrade mer än en gång. Sjipatjov gjorde sitt andra mål och Daniil Apalkov fastställde slutresultatet.

New Jersey-backen Adam Larsson utgick efter en period, men ska enligt landslagsledningen vara spelklar igen i VM-genrepen mot Tjeckien i nästa vecka.


Sverige-Ryssland 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Första perioden: 0-1 (8.00) Stepan Sannikov spel fyra mot fem.

Andra perioden: 0-2 (7.17) Vadim Sjipatjev (Viktor Tichonov).

Tredje perioden: 0-3 (1.59) Vadim Sjipatjev (Jevgenij Dadonov), 0-4 (11.48) Daniil Apalkov (Najl Jakupov).

Skott: 29-29 (11-11, 10-7, 8-11).

Utv, Sverige: 7x2. Ryssland: 4x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Aleksi Rantala, Finland, och Antti Boman, do.

Publik: 4 503.