Så använder du naturen som skafferi

2:58 min

Löktrav och maskrosor - det är växter som finns lite överallt och dessutom kan ätas. Klara Hansson från Botaniska trädgården berättar om skafferiet som finns i naturen.

Klara Hansson från Botaniska säger att precis som man lär sig språk så går det att lära sig att läsa av naturen och därigenom få bidrag till sin kost.

- Man kan alltid i princip smaka lite på en växt. Smakar det jättebittert så får man spotta ut det. Det är extremt få växter i Sverige som du skulle pang bom dö av. Det är mer en långtidsverkan om man äter mycket, säger Klara Hansson från Botaniska.

Hon hade med sig bland annat löktrav och maskrosblommor som hon bjöd på. Båda kan med lätthet användas i en helt vanlig sallad.

- Vill man ha något sött så kan man gå in på maskrosblommorna. Då kan man helt enkelt nypa ut det gula. Då får man med all nektar som sitter långt därinne, säger hon.