30 år sedan kärnkraftsolyckan i Ukraina.

Tobias Carlsson åkte på semester till Tjernobyl

5:16 min

30 år efter kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl har olycksstaden utvecklats till turistort. Tobias Carlsson från Stockholm kom precis hem från en semesterresa till Tjernobyl och berättar för Thomas Nordegren och Louise Epstein hur det var!

I dag är det 30 år sedan en reaktor i kärnkraftverket i Tjernobyl i dåvarande Sovjetunionen exploderade den 26 april 1986.

När kärnkraftverket exploderade spreds stora mängder med radioaktivt avfall med vinden över Europa.

Här kan du läsa mer om olyckan samt vad som hänt med staden Pripjat vars invånare var de närmsta boende som drabbades av olyckan.

I dag kan man göra turistresor till både Tjernobyl och Pripjat i Ukraina. Det har Tobias Carlsson från Stockholm gjort. I Nordegren & Epstein i P1 berättar han om sin fascination för att besöka extrema platser - det vi här har valt att kalla för "extremturism". 

- Jag har bland annat varit i Nevada också och sett Area 51. Men just nu är det faktiskt mest Ryssland som gäller, berättar Tobias Carlsson.

Här kan du se Tobias film från resan till Tjernobyl

Lyssnarfråga

Blir du också nyfiken på att prova på extremturism? I så fall var skulle du vilja åka, vilken extrem plats skulle du vilja se och varför?

Hör av dig till oss!

Här kan du följa diskussionen eller delta själv i sociala medier!

Det går också bra att skriva direkt i kommentarsfältet eller skriva till oss på vår mejladress: