MP-politiker misstänks för sexköp – lämnar sina uppdrag

0:42 min

En miljöpartistisk politiker i Uppland misstänks ha köpt sex. Det kan P4 Uppland avslöja. Stockholmspolisens prostitutionsgrupp inledde i dagarna en förundersökning mot mannen.

Den uppländska politikern har flera uppdrag för Miljöpartiet på kommunal nivå. P4 Uppland erfar att det var i samband med ett tillslag på en adress i Stockholm för ett par dagar sen som polisen beslutade att inleda en förundersökning mot honom.

När P4 Uppland ringer upp mannen säger han att det "stämmer lite grann" att han utreds för sexköp. Men han vill inte svara på frågan om han är skyldig till brottet. Och han vill inte ge några kommentarer i media i övrigt.

Mannen har tidigare dömts för överträdelse av kontaktförbud. Enligt domen från 2008 hade han skickat en lång rad mejl och SMS och ringt upprepade gånger till kvinnan som han hade kontaktförbudet gentemot.

Efter att P4 Uppland rapporterat om misstankarna meddelar partiet i den kommun där han är aktiv att brottet är av sådan grad att han inte kan fortsätta att verka inom Miljöpartiet om han döms, och att politikern nu väljer att lämna alla politiska uppdrag med omedelbar verkan.

– Det är självklart omöjligt för hen att fortsätta verka inom Miljöpartiet, där vår värdegrund är väldigt tydlig. Därför är det också bäst att hen kliver av sina uppdrag, säger en representant för Miljöpartiet i den uppländska kommunen.