Gävle teater bjuder på musikalfest

0:49 min

På fredag visar Gävle Teater musikalen "från Broadway till Dufvemåla", en konsert med några av Sveriges mest rutinerade musikalartister. Stora röster och stora känslor drabbar samman i en kavalkad av musik från världens största musikalsuccéer.

Turnén tar sig genom hela Sverige, från Luleå i morgon med avslutning i Kristianstad i slutet av oktober. 

Men på fredag är det Gävle som gäller. 

Då delar solisterna Viktoria Tocca, Glenn Edell och Laila Adèle, samt kör från Solängsskolans musikprofil, delar på scenen. 

– Det är en härlig musikalkonsert och innefattar några av de allra största hitsen från musikalvärlden, allting från Broadway till Dufvemåla. Vi har valt favoriterna i en härlig mix, säger Laila Adéle. 

Men det blir också mycket annat. Disneyhits till de lite yngre och ett mama mia-medley är några av dem, avslöjar hon. 

Laila Adéle är själv inte skolad musikalartist. Utan halkade in på musikalscenen när hon blev uppringt 2007 med förfrågan om att vara med på en musikalaudition.

Om jag får vara lite fördomsfull så uppfattas musikalartister ofta som lite opersonliga, i och med att de hela tiden är tvungna att byta roll. Men din röst är rätt personlig, hur går det i hop?

– Om de uppfattas opersonliga är jätteindividuellt. Men de jag jobbat med är fantastiska. Det har kanske också med vad man själv är för människa, säger Laina Adéle. 

Nedan kan du lyssna på hela intervjun med Laila Adéle.