Tidning pudlar: Falsk MP-debattartikel om sharia

1:40 min

Eskilstuna-Kuriren drar tillbaka en falsk debattartikel som publicerats i miljöpartisten och Halmstadbon Sümeyya Gencoglus namn.

Nu polisanmäler Miljöpartiet den falska debattartikel som skickats ut i Sumeyya Gencoglus namn. Det bekräftar pressamordnaren Caroline Kling för P4 Halland.

Debattartikeln handlar om mångfald och Miljöpartiet, men det står bland annat också att det borde vara möjligt att leva i ett muslimskt shariaområde i Sverige.

"Jag drömmer om ett Sverige...där det är lika accepterat att bo i hippiekollektiv som att bo i muslimskt shariaområde eller bo på Svensson-sätt med dekadenta västerländska värderingar."

Så står det i debattartikeln som publicerades i Eskilstuna-Kuriren idag. Den är nu borttagen och ersatt med en dementi och en ursäkt av chefredaktören.

– Debattartikeln var inskickad från en mejladress med hennes namn, så någon har ju skapat en falsk mejladress och skickat in den här till oss, säger chefredaktören Eva Burman.

Vad tänker du om att det här har hänt?

– Vi har brustit i våra rutiner och vi kommer att förtydliga dem, men jag tycker det är en utveckling som är otroligt olustig, säger Eva Burman.

Vi borde naturligtvis ha försökt få tag i henne och dubbelkolla är det här verkligen du och det är så vi måste stärka våra rutiner. Jag tror att det här kommer bli vanligare och vanligare dessvärre.

Sümeyya Gencoglu säger till P4 Halland att hon nästan inte har några ord.

– Jag har utsatts för mycket hot och hat under förra veckan. Jag tycker det är skrämmande, både att någon gör så här och skapar en mejladress i mitt namn, men också att Eskilstuna-Kuriren publicerar artikeln utan att höra av sig till mig, säger Sümeyya Gencoglu.