Strömavbrott blev till grillfest på Trekantenskolan

2:29 min

Det blev strömavbrott mitt i lunchförberedelserna på Trekantenskolan på onsdagen. Istället för att låta eleverna gå hungriga blev det grillfest på skolgården.

När omkring 700 lunchportioner skulle förberedas på Trekantenskolan utanför Kalmar på onsdagen blev det plötsligt strömavbrott. Personalens lösning blev att ordna fram grillar och laga maten utomhus, i solskenet på skolgården.

– Vi kom på tanken att självklart utnyttja vädret, så vi ringde ihop lite grillar, fixade lite grillkol och körde en barbecue på skolgården, berättar Marcus Pettersson som jobbar i skolans kök.

– Det blev fantastiskt trevligt, de fick grillad korv med baguettbröd, rostad lök, potatissallad och grejer. Barnen var överlyckliga och satt i solen på skolgården och njöt. Fantastiskt att se massa barn som satt ute och åt och hade det gott.

Men oj vad korvar du fick grilla?

– Det blev några stycken ja, vi skulle ha ut 600-700 portioner, det blev lite att göra.

Hur får man tag på så många korvar?

– Vi skulle ha serverat kalops i dag men det blev en kollaps. På måndag skulle vi som tur var ha grillkorv så vi hade lite i kylarna och frysarna.

Vad sa eleverna?

– De var överlyckliga, så fort vi tände grillarna blev det jättespännande och intressant så vi fick försöka ha dem på avstånd från grillarna. Men det var väldigt trevligt och det kändes väldigt uppskattat.