Mr. Baseboll och Firehawks redo för ännu en säsong

3:36 min

Imorgon inleds en ny säsong för Sölvesborg Firehawks i basebollens elitserie. Förra året tog man sig hela vägen fram till en SM-final mot Stockholm.

För två år sedan spelade Sölvesborg semifinal. Förra året blev det som sagt final och en andra plats så följer man utvecklingskurvan, ja då ska det väl bli sm-guld?

Siktar på guld
Hur det blir med den saken återstår att se, men det är med ett i stort sett identiskt lag som tidigare säsonger som man på lördag möter Akademien i seriepremiären.

– När man fått blodad tand vill man vara där uppe igen så nu får vi sikta på final och vinst, säger lagets coach Karl Knutsson.

Klubbstuga
Förutom premiär är det inom kort invigning av lagets klubbstuga. De senaste tjugo åren har man förvarat lagets prylar i en container, men om någon vecka ska det vara ändring på det.

Coach Karl Knutsson fyller i december 50 år och är utan tvivel mister baseboll i Sölvesborg med omgivning. Han har hållit på i 28 år och är denna säsong äldst i hela seriesystemet.

Fri från skador
Knutsson är en av lagets kastare och det är en funktion, nära sammankopplad med skador i arm och axel, men Karl Knutsson verkar vara undantaget som bekräftar regeln.

– Konstigt nog är min arm som mår bäst i hela min kropp, skrattar Knutsson.