Här är veckans mest spännande film

3:00 min

The Childhood of a leader är veckans mest spännande film. Björn Jansson ger sitt betyg på det vackra och dramatiskt musiksatta dramat.

The childhood of a leader är en dramatiskt musiksatt film med bilder som får mig att tänka på 1600-talets mästare, med starinljus, murrigt brunt och kråsskjortor.

Prescott är sju år när Versaille-freden förhandlas fram. Hans far är en av de som sitter med i förhandlingarna, men hemma är han en tyrann som inte vill bli motsagd. Unge Prescotts mor vill inte heller veta av honom, annat än när de ska gå till kyrkan. Prescott protesterar och låser in sig, och de få runt omkring honom tas ifrån honom.

Det här är en film öppen för tolkningar, en film om makt och maktlöshet, en film som man kan gå tillbaka till för att söka svar på de frågor man har med sig ut ur biosalongen.

Mitt betyg till The childhood of a leader blir en fyra.

Bumerang är en fransk film om en mörk familjehemlighet. 30 år efter moderns död så vill Antoine att sanningen ska fram, och han börjar fråga sig fram, ställer sin far mot väggen. Men både systern och de övriga i familjen tycker att han ska låte det förflutna vara. Oenigheten blir till en konflikt, samtidigt som Antoines eget liv tar nya vändningar.

Det här är ett sevärt drama, men ibland blir det lite för mycket som ska in i historien för att man riktigt ska sjunka in i den. Mitt betyg till Bumerang blir en trea. Det är ett okej drama.

Idol är en palestinsk film om unge Mohammed som har en vacker sångröst. Han sjunger med några andra barn i ett band och drömmer om stora scener. En dag söker han till Aran Idol, den arabiska motsvarigheten till Idol. Ingen palestinier har tidigare vunnit tävlingen och det första han måste göra är att ta sig genom gränskontrollerna till Egypten. Väl där måste han ta sig in på tävlingen.

Idol är en ganska enkel film, inga effekter och lite stapplande scener ibland. Men historien är intressant och miljöerna sällan sedda på film. Betyget till Idol bir en trea - en svag trea.