Fem företag i Skara utsatta för inbrott i natt

2:13 min

Inbrottstjuvar slog till i Skara tidigt i morse. Tjuvarna hann bryta sig in och stjäla hos fem företag.

Inbrottstjuvarna slog bland annat till mot en revisionsbyrå, hos LRF och mot en tandvårdsklinik i samma byggnad, berättar tandläkare Lars Johansson.

– Jag visste ju om att inbrottet hade skett när jag kom hit men det är ändå en väldig olustkänsla när man kommer hit och ser det. Hela lokalen var full av krossat glas. Men i övrigt inget förstört, tack och lov.

Tjuvarna måste ha använt rejäla verktyg för att slå sönder de brandsäkra tjocka glasrutorna. Ett städföretag röjde tillsammans med personalen bland glasskärvor och kontorsmateriel när P4 Skaraborg besökte Skara.

Lokalvårdare Anette Andersson var först på plats tidigt i morse. Hon skulle just starta dagens arbetspass när hon fick en känsla av att allt inte stod rätt till.

– Lite pirrigt var det. Jag såg att det låg glas på marken längre in, då blev jag lite darrig! Jag ringde min kollega, så att vi var två. Det var rätt lugnt, men ändå kändes det pirrigt.

Enligt polisen kan tjuvarna har använt en brandstege. Väl inne i byggnaden var det fritt fram för dem att jobba sig fram mellan företagen som samsas i huset.

Det är oklart vad tjuvarna var ute efter. I nuläget ser tjuvarna ut att ha kommit över bland annat flera bärbara datorer.