Malmö

Tania ska sjunga för Chiles president

4:26 min

Malmömusikern Tania Naranjo ska imorgon spela för Chiles president, Michelle Bachelet, som är i Stockholm på sitt första officiella statsbesök.

Sveriges kung Carl den 16:e Gustav har bjudit in Chiles president Michelle Bachelet. Efter samtal med bland annat statsministern ska hon underhållas.

Tania Naranjo ska sjunga låten Sobre los puentes, Över broarna, imorgon för presidenten. Den handlar om studentrevolutionen under hennes första mandattid, då de kämpade för gratis utbildning i Chile.

– Jag ser henne som en del av den revolutionen. Hon var själv tidigare i exil, diktaturens första år, så hon vet exakt vad många av oss har gått igenom. Och det är också bra att se att man kan bygga upp något nytt, säger Tania Naranjo.

Tania Naranjo kom till Sverige från Chile 1989. Hon har alltid påverkats av både klassisk musik och folkmusik. Och musiken har betytt mycket för hennes väg in i det svenska samhället.

Den 19 maj ska hon vara med i en konsert som handlar just om det. Konserten är på Palladium i Malmö och direktsänds i Sveriges Radio P2. Det är med många andra musiker, bland andra hennes make César Peña. Det handlar om hur musik kan fläta samman oss i dagens Sverige.