P3 Nyheter granskar skönhetsbranschen

Skönhetsbranschen blir större och större - men allt står inte rätt till

0:49 min

Antalet företag som sysslar med skönhetsbehandlingar har ökat med nästan 50 procent de senaste åren. Nu granskar P3 Nyheter en riskfylld bransch med få regler, där en misslyckad behandling kan sluta som en mardröm.

Allt står inte rätt till i skönhetsbranschen. P3 Nyheter har pratat med personer som fått sitt tandkött sönderfrätt efter att ha blekt tänderna, vars läppar spruckit efter en läppförstoring och vars hud lossnat efter en misslyckad borttagning av en tatuering.

Läs mer: Kilians läppar sprack efter läppförstoringen

Och det är en bransch som växer snabbt. Enligt siffror från Statistiska centralbyrån, som P3 Nyheter har tagit fram, har antalet företag som jobbar med skönhetsvård ökat med 46 procent sedan år 2008.

Nu vill vi ha din hjälp att granska skönhetsbranschen. Har du hört eller sett något som vi borde kolla på? Mejla tipsap3nyheter@sverigesradio.se

Salongsägaren Elisabeth Bexter i Stockholm säger att en negativ effekt av att branschen växer är att det kommer fram oseriösa aktörer. Förra sommaren tog hon emot en kund som just hade genomgått en misslyckad skönhetsbehandling.

– Hon hade varit på akuten i flera timmar. Det var så mycket lim så att det satt in på själva huden. Det tog mig nästan två timmar att få bort, det liksom blödde från huden, berättar Elisabeth Bexter.