Weeping Willows: Så härligt att vara här

Weeping Willows kom taggade till Musikplatsen på fredagen och gav allt i den direktsända livekonserten. Nya låtar varvades med gamla hits i unika versioner och publiken jublade.

Magnus Carlson och hans band Weeping Willows är populärare än någonsin. Gruppen som började spela covers på Södermalms krogar under 90-talet slog igenom med debutskivan Broken Promised Land 1997.

Nästan 20 år senare fortsätter de att utveckla sin musik samtidigt som de fortfarande rör sig i de musikaliska landskap publiken vant sig att höra dem. Nyligen släpptes nya albumet Tomorrow Became Today som ger tydliga exempel på det. 

Gitarristen, pianisten och låtskrivaren Niko Röhlcke förklarar i Musikplats Stockholm att det har varit en lång resa, men att det fortfarande är kul och inspirerande med Weeping Willows och pekar på ett viktigt skäl. 

– Alla är vi ju verksamma på andra håll, när vi inte håller på med bandet. Utan det kanske inte Weeping Willows hade funnits, säger Niko Röhlcke i en intervju för Musikplats Stockholm i mars i år. 

Magnus Carlson har som sångare rört sig mellan många olika projekt, Anders Hernestam har spelat trummor mycket bakom exempelvis Thåström och gitarristen Ola Nyström har ofta backat upp artister som Lars Winnerbäck. Hela tiden får de nya intryck och andra erfarenheter.

– När vi sedan träffas igen så har vi med oss grejer. Det har gjort att hela bandet fortsatt att utvecklas, säger Niko Röhlcke som själv ägnar mycket tid åt att skriva musik till film och olika uppsättningar på Dramaten när det inte är Weeping Willows som gäller.