Gävlebon tog bort sex revben - för att likna seriefigur

3:12 min

Före detta Gävlebon Pixee Fox ser sig själv som ett konstverk med målet att likna Disney-figuren Jessica Rabbit. Hon tog därför bort sex av sina revben. Nu är hon aktuell med sin medverkan i tv-programmet Outsiders.

I vanliga fall bort hon i Los Angeles och är känd över hela världen för sitt utseende. Men på onsdagen besökte hon hemstaden Gävle och P4 Gävleborgs redaktion.

– Jag försöker fånga de kvinnliga proportionerna, de överdrivna feminina formerna. Stora bröst, smal midja, breda höfter, smala ben, stora ögon och långt hår, säger Pixee Fox.

Generellt tar man bara bort revben av medicinska skäl - exempelvis om man fått bencancer eller om man behöver plocka bort ett inre organ.
När Pixee Fox flyttade till USA letade hon under lång tid efter en kirurg som var villig att ta på sig den ovanliga skönhetsoperationen.

– Det skulle säkert gå att åka till Brasilien eller Thailand och göra operationen på svarta marknaden i stället. Men jag skulle inte vilja lägga mig under den kniven, säger Pixee Fox.

Jag vet folk som brutit sina revben och hur ont det kan göra. Hur var det att operera bort dina revben?

– Jag har inte pluggat något medicinskt men jag tänker och läser väldigt mycket så allt jag gör är väldigt planerat och påläst in i minsta detalj. Ska man göra en operation av det här slaget så ska man göra det med en läkare som är särskilt kunnig på området och det var han.

Nu har hon gått igenom totalt 17 plastikoperationer som inneburit att midjan blivit smalare, ögonfärgen ändrats, brösten förstorade och kroppsfett flyttats till rumpan för att förstora den. 

– Efter min första plastikoperation kände jag: Det är det här jag vill göra. Det är det här jag vill ägna mitt liv åt, säger Pixiie Fox.