Nevs anställer 200 personer i Trollhättan

1:32 min

I dag är det glada miner bland Nevs anställda i Trollhättan efter beslutet att cirka 200 bilbyggare ska anställas från och med i sommar. 

De kommer att jobba med att tillverka elbilversionen av 9-3-modellen. Stefan Larsson, klubbordförande för If Metall på Nevs, säger att det här visar att allt är på banan.

– Informationen gick ut i höstas så det är ingen nyhet för oss men givetvis är det positivt, det är alla besked om ökad tillverkning, säger Stefan Larsson.

I Trollhättan kommer man framförallt att anställa bilbyggare som tillverkar målade karosser, som i sin tur kommer att skeppas till Kina för slutmontering. Men viss slutmontering kan komma att ske även i Trollhättan enligt Mikael Östlund, kommunikationschef vid Nevs.

– 9-3:an som elbil har sin största marknad i Kina men det är klart att vi kommer att tillgodose en efterfrågan som finns även här, säger Mikael Östlund.

Någon serieproduktion för elbilversionen av Saab 9-3 blir det inte i Trollhättan. Däremot kan framtida modellers slutmontering komma att göras i staden.