Fortfarande inga spår efter flygplanet

1:36 min

Ett stort sökpådrag söker fortfarande i Medelhavet efter det Egyptair-plan som försvann under natten mot torsdagen under en flygning mellan Paris och Kairo.

Under torsdagen uppgav Egyptair att vraket, eller åtminstone vrakdelar, hade hittats i havet i närheten av den grekiska ön Karpathos, men uppgifterna förnekades av den grekiska luftsäkerhetsmyndigheten och senare under kvällen backade Egyptair och sade att vraket ännu inte hade hittats. 

Planet, en Airbus 320, lyfte från Paris i onsdags kväll och försvann från radarn när det flög över Medelhavet. Planet hade 66 personer ombord – 56 passagerare och 10 i besättningen – när det försvann från radarn på 11 000 meters höjd.

Planet föll 22 000 fot, omkring 6 700 meter, och hamnade i spinn innan det försvann, enligt den grekiske försvarsministern.  I sista kontakten med piloterna sade de att det inte "var några problem", skriver AFP.

Enligt Egyptens luftfartsminister Sherif Fathy är terrorism en mer sannolik orsak till kraschen än tekniska problem.

Det råder oklara uppgifter om den egyptiska militären tagit emot en nödsignal från det försvunna planet. 

Först uppgavs att en signal tagits emot klockan 04.26, något som landets luftfartsmyndighet uppgav enligt nyhetsbyrån Reuters. Men den egyptiska militären förnekar att en signal ska ha fångats upp.

Av passagerarna är 30 egyptier, 15 fransmän, två irakier, en britt, en belgare, en kuwaitier, en saudier, en sudanes, en portugis, en algerier, en kanadensare och en tchadier. Tre är barn, varav två spädbarn, uppger Egyptair på sociala medier.

Åklagarmyndigheten i Paris har inlett en undersökning där man vill ha svar på om det var ett tekniskt fel eller en bomb, skriver nyhetsbyrån AFP. 

Den 31 oktober förra året störtade en Airbus A321 som tillhörde ryska Metrojet på Sinaihalvön. Alla 224 ombord dog och utredningarna pekade på att det antagligen rörde sig om en bomb.

I mars i år kapades ett av Egyptairs plan från Alexandria till Kairo, och tvingades landa i Cypern.