P3 Nyheter granskar skönhetsbranschen

Kilians läppar sprack efter läppförstoringen: De blev större och större

1:31 min

Efter en av Kilians läppförstoringar kändes det fel. Plötsligt sipprade det ut gulgrön vätska - hans läppar hade spruckit.

När Kilian fick sin första lön som 18-åring åkte han direkt till Stockholm för att göra sin första läppförstoring. Nu är han 25 och har gjort många ingrepp sedan dess. Men alla har inte blivit som det var tänkt.

– Skönhet är en stor passion för mig. Om man känner sig fräsch och snygg blir vardagen mycket enklare, säger Kilian.

Han är en person som kanske har gjort sig mest känd för sitt utseende. För några år sedan var han med i SVT:s program Ung och bortskämd och därefter blev han bloggare.

Läpparna slutade inte växa

För några år sedan köpte Kilian ett läppförstoringspreparat på internet. Han gick till en salong och fick det injicerat.

Men när han kom hem märkte han att läpparna fortsatte växa. De blev större, och större, och större... 

– Min överläpp tryckte upp näsan. Läpparna blev blå och huden spändes ut, berättar Kilian.

Dagen efter fick han en äcklig smak i munnen. Det hade börjat sippra ut gulgrön vätska från läpparna som hade spruckit av preparatet som injicerats dagen innan.

Hör hela Kilians berättelse i vår specialpodd "Skönhetens pris"

Nu vill vi ha din hjälp att granska skönhetsbranschen. Har du hört eller sett något som vi borde kolla på? Mejla tipsap3nyheter@sverigesradio.se

För pinsamt att anmäla

På akuten fick Kilian kortison och efter ett dygn lade sig mycket av svullnaden. Nu har han lite knölar kvar i läpparna.

Men Kilian anmälde inte händelsen. Eftersom han och hans vänner hade köpt preparatet på internet kändes det extra pinsamt.

– Jag kände att man fick skylla sig själv. De flesta skulle nog fråga varför jag inte gick till en klinik och betalade istället.

Läs också: Skönhetsbranschen blir större och större - men allt står inte rätt till

"Man måste hitta balans"

Efter att hans läppar gick sönder förändrades något i hur han såg på skönhetsbehandlingar.

– Man måste hitta en balans och en viss distans till det. Jag är inte lika mycket för stora läppar längre. Man kan ha fylliga läppar, men det är formen som är viktig.