Tingsryd

Emmie älskar sina läppförstoringar

8:29 min

Emmie Persson från Tingsryd är en av många som har förstorat läpparna med fillers. Trots att kompisen råkade illa ut så avskräcks hon inte för att göra det igen. Det är som ett beroende, säger hon.

 

Antalet skönhetsföretag har ökat med 50 procent sen 2008 i Sverige. För 28-åriga Emmie Persson från Tingsryd så är skönhet otroligt viktigt.

Hon har skådespelaren Angelina Jolie som sin stora förebild och kommer att fortsätta att förstora sina läppar. Hon gillar det säger hon, när hon sitter i stolen hos frisören i Tingsryd

– Jag har gjort läppen två gånger. Men nu är jag gravid, så jag får inte göra det, men direkt efter lovar jag att göra det igen.

 Varför är det viktigt?

– Dels att det är fint, läpparna blir mjuka, man slipper tänka på läppsyl på vinterhalvåret och man får en fyllnad.

Hon säger att det är viktigt att tänka efter vem som gör läpparna. Det går att råka väldigt illa ut. Nyligen fick hennes kompis problem.

 – Det hände en bekant för några veckor sen och det ser fruktansvärt ut. Det ligger över och har gått upp i näsan, det ser inte bra ut.

Samtidigt som det upplevs avskräckande så känner Emmie sig trygg med sina behandlingar.

Hon gillar inte extrema läppar, men hon tycker det är fint med så stora läppar som Angelina Jolie har. Nästa steg efter läpparna är att räta ut rynkor, säger hon.

– Det är ett måste, ett beroende man inte kan göra något åt, det är bara så, säger Emmie Persson.

Emmies tips om man vill förändra sina läppar:

  • Ta reda på fakta.
  • Läs om risker.
  • Hitta legitimerad läkare/sjuksköterska.
  • Kolla bilder hur man vill läpparna ska se ut.

Har du råkat illa ut efter att du gjort skönhetsbehandlingar?
Kontakta oss på:
P4Kronoberg@sverigesradio.se