Redaktionen

Forsen av matbilagor, matprogram och livsstilskokboöcker tycks aldrig sina. Anna Bergenström är matgurun som funnits med sen 60-talet och är för flera generationer den som lärt oss ”allt vi kan” i köket.

För 15 år sedan inledde Anna ett framgångsrikt och fruktsamt samarbete med dottern och fotografen Fanny Bergenström.Sen dess har de tillsammans sett trenderna komma och gå och med aldrig sinande kraft fortsatt att inspirera och folkbilda svenska folket i matlagningskonst

I sommarmat med Bergenströms byts kravfyllda identitetsskapande köksaktiviteter ut mot en enkelhet i stort och smått. De gör plockmat och tar vara på trädgårdens läckerheter, de svänger ihop en härlig lunch på gårdagens grillrester, äter långfrukost i det gröna och lagar mat som passar för camping och utflykt.

I sommarmat med Bergenströms lagar mor och dotter mat med sin vanliga integritet och noggrannhet som signum – alla recept är omsorgsfullt utvalda, testade och godkända. Flera av recepten ger möjlighet till enkel variation, andra är specialkomponerade för programmet. De fortsätter att med lätt hand inspirera och folkbilda som bara Bergenströms kan.

Anna Bergenström arbetade i 25 år på Dagens Nyheter med att skriva om mat och har sedan 70-talet lärt det svenska folket allt de kan om mat.

Fanny Bergenström är matskribent i fjärde generationen och tillsammans med sin mor Anna Bergenström har hon skapat en serie kokböcker där smaker från hela världen har tagit klivet in våra kök.

Emma Janke är radioproducent utbildad på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är anställd på produktionsbolaget Ljudbang AB som gör produktioner för redaktioner som P3 dokumentär, Radioföljetongen och Sveriges Radio Drama