Växjö

Polisen möttes av stenar – "Incidenter som börjar bli vardag"

0:57 min

I lördags utsattes polisen för andra kvällen i rad för stenkastning vid Araby Park Arena i Växjö. Poliserna stod utanför arenan när en grupp ungdomar började kasta stenar och flaskor mot dem.

– Som tur är kom ingen till skada, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Stenkastningen inträffade vid 18.30-tiden. Enligt polisen ska inget ingripande har föranlett händelsen. Poliserna patrullerade bara förbi.

Thomas Hermander är chef för polisens särskilda insats på Araby, och berättar att stenkastning har blivit vardag för patrullerna.

– Det är ingenting i närheten av de våldsamma upplopp vi har haft innan. Så det får räknas som mindre incidenter som nästan börjar bli vardagsmat i området tyvärr, säger han.

Han betonar också att straffen för att leda eller delta i våldsamt upplopp mot polisen kan bli hårda, med flera år i fängelse som följd. Något han inte tror att de ungdomar som kastar stenarna känner till.

Även under fredagen utsattes polisen för stenkastning vid samma plats. Senare under lördagen vandaliserades en bil tillhörande ett vaktbolag som bevakade i området.

Ingen har gripits för händelserna.