Presidentvalet i USA

Donald Trump utlovar ökad satsning på militären

2:07 min

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump vill kraftigt bygga ut USA:s militära kapacitet. Det sa han i ett tal i Washington, där han hyllade amerikanska krigsveteraner och utlovade mer resurser till hemvändande soldaters vård.

Republikanernas presidentkandidat klev upp på scenen framför det klassiska Lincolnmonumentet i Washington, inför en publik som till stor del bestod av motorcykelentusiaster i lädervästar. Under måndagen högtidlighålls Memorial Day i USA, och i samband med firandet intas Washington traditionsenligt av hundratusentals motorcyklister från hela USA, många av dem krigsveteraner.

-- Vi ska ta hand om er veteraner och bygga upp vår militära kapacitet igen, sa Trump. USA kommer att bli starkare och bättre än någonsin.

Donald Trump har den senaste tiden samlat in pengar till organisationer för hemvändande amerikanska soldater.

-- Trump har visat att han ställer upp för oss, så vi ställer upp för honom, sa Chris Cox, som jag mötte i  publikhavet, och som grundat organisationen "Bikers For Trump"

-- Donald Trump kommer att slåss mot radikal islamism och IS. Han kommer att behandla USAs krigsveteraner som hjältar, sa Chris Cox.

I skuggan intill oss satt lastbilschauffören David Fraley, veteran från North Carolina, och pustade ut i värmen:

- Jag är med på Trump-tåget, sa Fraley, han kommer att göra USA framgångsrikt igen. Han böjer sig inte för någon och är inte beroende av någon.