Morgonen med Anders Liljeqvist

Johan tar tempen på campingen

1:17 min

Idag drar Sveriges största rockfestival igång i Norje. Johan kollar läget inför första festivaldagen och är på jakt efter skinnsoffor.

Johan letar efter personer på campingen vid Sweden Rock, som släpat med sig soffor till sina tält. Ganska snabbt hittar han ett gäng, som inte bara har en soffa utan tre stycken och en hörnsoffa.

Daniel Krook, från Norje berättar att de kallar sig VTV (vi tillvänster). Till deras tält och soffor är alla välkomna. Det började med en soffa för några år sedan, eftersom en soffa inte får fötter, vilket solstolar ofta får. Nackdelen med soffa enligt Daniel är att man missar en del konserter, det är helt enkelt för skönt att sitta i dem.

Johan vandrar vidare och träffar Filip Wennerlund från gruppen Streetchurch. De är ett gäng från olika församlingar i Sverige, som vill möta människor och berätta om deras kristna budskap. Filip berättar att det brukar bli många själsliga samtal med besökarna på festivalen.

Till sist hamnar Johan hos Ulf, som var först på plats i år på campingen. Att umgås är målet med att anlända innan festivalen börjar. I detta gänget kommer personerna från olika delar av landet som Gotland, Enköping, Uppsala och Rotebro. Vilka band de ska se är oklart, planen är alltid att se en massa band, men det är lätt att bli kvar vid tältet berättar Eva. Det är just sällskapet vid tältet man längtar efter hela året.