Vanliga frågor om P4 Plus

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får om P4 Plus. Nya frågor och svar fylls på kontinuerligt. Saknar du någon fråga? Mejla oss i sådant fall på p4plus@sverigesradio.se

Hur kan jag lyssna på P4 Plus?

Vi sänder dygnet runt på nätet – även på helgerna. Kanalen sänds på webben och i vår app Sveriges Radio Play men inte i FM, såvida du inte bor i Stockholms län där vi har fått överta vissa sändningstider i P6 89,6.
Det går tyvärr inte att lyssna i efterhand mer än några enstaka program t.ex. Smoke Rings, Svensktoppen, Önskesöndag och Ulfs lördagar.

Hur hittar jag P4 Plus i Sveriges Radio Play?

I appen hittar du kanalen under "Direkt". Sen scrollar du ner till "Fler kanaler", där ligger den som nummer 5.

Varför sänder ni inte kanalen i vanliga FM-radion?

Den bistra sanningen är att FM-nätet är proppfullt, det går helt enkelt inte att få in fler kanaler där. Statistik från Internetstiftelsen i Sverige (IIS) visar dock att över 70 % av personer över 65 år har tillgång till internet i dag. I målgruppen 60-75 år har hela 89 % tillgång till nätet.

Hur länge kommer ni att sända?

Kanalen tillhör nu Sveriges Radios fasta utbud!

Hur kan jag påverka innehållet i P4 Plus?

Du kan höra av dig med synpunkter på innehållet eller sändningen direkt till redaktionen på mejladressen p4plus@sverigesradio.se. Vi är glada om du vill vara med och tycka till om musikmixen!