Malmö

Mod och rädsla gestaltas i Rosengård

1:54 min

Föreställningen Den Röda Tråden bjuder på akrobatik, dans och cirkuskonster har premiär på lördag i Rosengård. En teater för hela familjen full av magi och akrobater på hög höjd.

Gräsplätten mellan Rosengårdsskolan och Vänskapsparken har förvandlats till en teaterscen. På lördag har nämligen föreställningen Den Röda Tråden premiär här. Tillsammans kommer både professionella - och amatörskådespelare bjuda publiken på en hisnande akrobatisk resa genom höghus och betong. Temat är rädsla och mod.

Tara Söderholm, Ebba Backlund-Hammar och Sara Zreim delar på huvudrollen. De spelar en flicka som tvingas ut på en resa in i en parallell värld – en sagovärld där alla människors rädslor hamnar. Här måste hon möta sina egna i jakten på sin lillebror, som är spårlöst försvunnen från höghuskvarteret. Men där det finns rädsla finns det också mod. 

Föreställning har tagit sagovärldens mystik och stöpt om den så att det passar i modern stadsmiljö. Det klassiska Skogsrået blir i föreställningens tappning till Höghusrået, som svingar sig nedför sitt höghus. Det är ett av de väsen som huvudrollen möter på sin resa genom rädslornas värld. 

Föreställningen spelas sju gånger från och med lördag fram till tisdag och har fri entré. Bakom produktionen står Drömmarnas Hus.