Morgonen med Anders Liljeqvist

Emma Essinger aktuell med ny musik

2:27 min

Artisten Emma Essinger från Kristianstad om sin nya singel "Bang Bang" och om att spela för Kungen.

Emma Essinger från Kristianstad har skrivit med Warren Cuccurollo (Frank Zappa, Duran Duran), önskats av ABBA- Frida och haft Tove Lo i sitt band. Senast spelade hon luftgitarr med kungen och nu släpper hon alltså singeln "Bang Bang''

Denna morgon är hon med från en studio i Stockholm och berättar om sin nya musik, som kommit till efter lek i studion. Till den nya låten har Emma även spelat in en ganska musikvideo, enligt Anders och Zara i studion en ganska vågad video. Emma svarar programledarna med ett skratt att videon är fri att tolkas som man vill. Blir du nyfiken att spana in videon finns den här.

- Kungen diggade, spelade lufgitarr och lufttrumpet.

Det blev även en del snack om en av Emmas senaste spelningar, då hon fick äran att sjunga för Kungen på hans 70- års firande. Det jobbet   fick hon efter att Kungen sett henne uppträda vid en annan tillställning han besökte. Det var då Emma fick äran att spela luftgitarr med Kungen.

Nedan hör du Emmas nya singel "Bang Bang" fram till den 16 juli på grund av upphovsrättsliga själ. Ovan hör du Emma berätta om musiken och mötet med Kungen.