Därför fascineras vi av Britney Spears

4:34 min

Hon är barnstjärnan som dejtat kändisar, fått utbrott på paparazzis, rakat av håret och hånglat med Madonna. Nu ska Britney Spears liv bli pjäs i Kärrtorp.

I oktober 1998 släppte Spears sin debutsingel, Baby One More Time, och sedan dess har hon blivit en av de bäst säljande artisterna någonsin.

Nu ska det bli teater av hennes öden och äventyr. Regissör är Py Huss Wallin som utsågs till Årets "genombrottare" i Tidningen Vi.

– Hon har haft ett otroligt liv med kometkarriär och ett ganska knäppt privatliv. Hela världen fick på första parkett se hennes "melt down", säger hon.

Pjäsen handlar även om andra kvinnliga popikoner som Amy Whinehouse och Whitney Houston.

– Britney har ett släktskap med alla de här andra kvinnorna. Men skillnaden är att Britney överlevt och det tycker jag är väldigt spännande.

Py Huss Wallin har egentligen aldrig varit något stort fan av den amerikanska sångerskan tidigare. Det är först på senare år som Py börjat inse hennes storhet.

– Jag imponeras av hennes styrka att aldrig ge upp, trots att hon gång på gång bryter mot det som anses smakfullt och rätt. Hon symboliserar en slags kvinnlig urkraft.

Vem ska spela Britney i din pjäs om henne?

– Det blir sex olika skådespelare - både tjejer och killar. Det går liksom inte att en person är Britney, säger Py Huss Wallin.

Vet du nåt om stjärnans reaktion på att det blir en pjäs om henne?

– Nej, men hon skulle väl säkert säga "do you want a piece of me". Vi är ju och tafsar på henne som alla andra, och det är absolut konfliktladdat. Nu är jag också där och gräver, men vi måste berätta om den här fabriken av barnstjärnor i USA.

– Britney är som ett odödligt fenomen, säger Py Huss Wallin.

Urpremiär 5 november Turteatern i Kärrtorp.