Träffades på Sweden Rock - nu vigs de av Lisa Syrén

6:44 min

Han kommer från Karlskrona och hon från Brasilien. De möttes på Sweden rock och nu vigs de på Bubbetorps gård av radioprofilen Lisa Syrén. 

Johan Ekwall från Karlskrona och Estela Heise från Brasilien träffades för första gången på Sweden Rock för tre år sedan.

– Jag minns när han tog av sina solglasögon och sa hej. Då såg jag hans blå ögon, berättar Estela Heise.  

Umgicks i tre dagar
På festivalen hängde de ihop i tre dagar och gick på alla konserter ihop. När de sedan skulle skiljas åt kändes det vemodigt.

– Estela frågade om jag trodde att vi skulle ses igen. Jag var ärlig och sa nej, berättar Johan. 

Men det skulle visa sig att han hade helt fel. Tillbaka i Karlskrona efter festivalen ångrade Johan vad han sagt och letade upp Estela på Facebook.

– Det visade sig att hon skulle vara kvar i Europa några månader och ville besöka Paris. Jag hade själv bara varit där en gång, men drog till med att jag visste allt om stan, skrattar han. 

Åkte till Paris tillsammans
De bestämde sig för att mötas i Paris och väl där fördjupades känslorna mellan dem.

– Efter de dagarna visste jag att jag var kär. Men vi hade ingen plan för hur vi skulle kunna vara tillsammans, berättar Estela. 

Det skulle dock inte bli något större problem. Johan kände att det denna gång var hans tur att resa och satte sig på ett plan till Brasilien. Han hade planerat att stanna i tre månader. 

– När jag såg henne stå och vänta på flygplatsen så försvann all nervositet som jag känt på planet, berättar Johan. 

Gick ner på knä
Månaderna blev till år och förra sommaren gick Johan ner på knä under en utflykt på Knösö. 

– Innerst inne så visste jag att något var på gång där under cykelturen. Och jag hoppades att han skulle fria. Det var väldigt romantiskt, säger Estela. 

Imorgon är det alltså dags att säga ja på riktigt. Radioprofilen Lisa Syrén viger paret på Bubbetorps gård utanför Karlskrona. 

– Jag är väldigt nervös men är säker på att det kommer bli alldeles fantastiskt, säger Estela Heise.