A-fordar avgör dagens fotbollsmatch

2:41 min

Idag drar A-fordsträffen igång i Båstad. Med hjälp av bilarna tar Johan reda på hur det går i dagens match mellan Sverige - Italien i fotbolls-EM.

Johan träffar Olle Bergström och hans A-ford "Ellinor" och Chris, som tagit med sig sin A-ford "Natan" ända från Norge. De är laddade för en a-fordsträff som drar igång idag i Båstad. Chris firar i nästa vecka 50 år tillsammans med "Natan" och Olles "Ellinor" är den bil Magnus Härenstam körde i filmen "Tuppen". De båda bilarna får avgöra hur det går i matchen mellan Sverige - Italien i fotbolls-EM klockan tre denna fredagseftermiddag.

- Ellinor är lite morgontrött.

Olles bil får representera Sverige medan norrmannen Chris bil representerar Italien. Tävlingen går ut på att de ska starta sina bilar med hjälp av veven på utsidan. Bäst av tre ska visa vem som vinner dagens match. Det blir 2-0 till Italien eftersom "Ellinor" är lite morgontrött och Chris är den som vinner tävlingen med sin "Natan".

Johan får även testa att köra en av de hundrafemtio bilar, som kommer att besöka Båstad denna helg. Man kan säga att han måste använda armarna en hel del. Klicka på ljudfilen för att lyssna.