Nattfrallor

Till ca 16 frallor:

10 dl (ca 550 g) vetemjöl

1 rågad tsk torrjäst

2 strukna tsk salt

5 dl kallt vatten +

1 msk olivolja

sist blandade frön, 1-2 dl sammanlagt av sesamfrö, solroskärnor eller pumpafrön

Gör en bröddeg på kvällen och låt den jäsa över natten i kylskåpet. Nästa morgon är det bara att skära degen i bitar, strö över frön och grädda. Enkelt!


Mät i en skål upp mjöl, torrjäst och salt och rör om väl. Slå på kallt vatten och häll i lite olja. Arbeta ihop till en (ganska lös) deg. Täck bunken väl och låt degen jäsa i kylen ca 8 timmar.


Lägg på morgonen ut ett bakplåtspapper på en plåt. Värm ugnen till 250°. Häll upp degen på väl mjölat bakbord, platta till degen lite försiktigt (knåda inte). Skär den först i tre långa delar,dela sedan varje del till portionsbröd och lägg ut dem på plåten. Strö över rikligt med blandade frön. Grädda brödbullarna direkt i ungefär 12 minuter eller tills de har fått fin färg.