Mariannelund

Misstänkt mord på asylboende

1:14 min

En kvinna i 25-årsåldern har hittats död på ett asylboende i Mariannelund. En man, även han i 25-årsåldern, har anhållits och är misstänkt för mord.

Den döda kvinnan var en asylsökande på boendet. Hon hittades i ett bostadsrum vid halv två-tiden på söndagseftermiddagen. På måndagsmorgonen bekräftade polisens presstalesman Lasse Johansson att kvinnan haft en relation med den misstänkte mannen. Båda har bott på asylboendet.

– De förefaller ha kommit till Sverige tillsammans och också bott tillsammans på det här boendet. Det kommer att ske en rättsmedicinsk obduktion de närmsta dagarna som kommer att ge svar på vad som orsakat hennes död, säger åklagare Adam Rullman.

Flera fynd som enligt polisen styrker misstanken att någon dödat kvinnan har gjorts på platsen. Platsen var under söndagen avspärrad och tekniker och rättsläkare var på plats för att göra en brottsplatsundersökning.

Flera människor som befann sig på platsen har hörts av polis. Kvinnan som misstänks ha dödats på asylboendet i Mariannelund hade ett barn som tagits om hand av socialtjänsten.