Robot på jobbet underlättar distansarbete

1:43 min

Ny teknik skapar bättre förutsättningar för distansarbete. Ett exempel är så kallade telenärvarorobotar, som nu börjat sprida sig på svenska företag.

Att jobba hemifrån, men ändå samtidigt vara närvarande på kontoret. Ja, det är faktiskt möjligt tack vare så kallade telenärvarorobotar, eller "telepresence robots". 

Ett av de företag som hittat användning för den typen av robotar är e-handelsföretaget Stayhard i Borås. Kristoffer Lindvall är lösningsansvarig för företagets tekniska plattform och jobbar nästan heltid hemifrån sin bostad i Mariestad - men rullar samtidigt omkring i form av en robot på kontoret 15 mil bort i Borås.

– Det är lite som ett TV-spel från min sida, men med en väldigt stark verklighetsförankring, säger Kristoffer Lindvall genom den runda högtalaren på roboten han använder sig av på kontoret i Borås.

Roboten som han kopplar upp sig mot via sin dator hemma i Mariestad utgörs av en segway, alltså en platta med hjul, försedd med ett stativ, i vars ände en surfplatta är monterad.

På skärmen syns Kristoffers ansikte, där han sitter framför webbkameran på sin dator. Med tangentbordet styr han själv roboten och kan åka omkring på kontoret och prata med sina kollegor.

Både Kristoffer Lindvall och Stayhards operative chef Johan Davidsson tycker att roboten tillfört en helt ny dimension till distansarbete. Nu finns möjlighet till spontana samtal och möten, vilket inte alls är möjligt på samma sätt genom till exempel videokonferenser där alla sitter framför sin dator, menar Johan Davidsson.

– Här är det bara att gå fram till Kristoffer och prata med honom, plus att han själv kan åka omkring här i lokalen. Det blir så naturligt, om Kristoffer behöver prata med mig så rullar han bara fram till mig här på kontoret och så har vi en normal dialog, säger Johan Davidsson.

Stayhard har ytterligare en robot på kontoret, som två medarbetare i Rumänien delar på. Johan Davidsson menar att den här tekniken gör att det fungerar mycket bättre att ha anställda som jobbar på distans. Därmed är det också lättare att rekrytera nya medarbetare med den kompetens företaget behöver, menar han, eftersom de inte nödvändigtvis behöver bo i närområdet.

Kristoffer Lindvall lyfter också fram fördelen för honom att slippa lägga en massa tid på pendling. Att kunna jobba på distans gör att han kan ha en bra balans mellan jobb och fritid, säger han.

– En väldigt stor del av det måste ju handla om att bo där man trivs i stället för att tvingas flytta till storstäderna.