Fernandos paella

I Söderköping lagade Fernando till en paella till oss. Här hittar du receptet!

400g tärnad kyckling
4 st gambas (jätteräkor)
4 st havskräftor
12 st blåmusslor
300 g blandade skaldjur- calamares, musslor och skalade räkor
3dl krossade tomater
1st hackad vitlöksklyfta
½ finhackad gul lök
3st tärnade blandade paprikor
100g gröna ärtor
500g ris
½ msk söt paprika pulver
½ saffrans påse
4 dl hummerfond
vatten, salt , färsk pepparmynta

1) Värm oljan i paella pannan

2) när oljan är varm fräs gambas och havskräftorna tills de har fått färg , lägg undan dem

3) lägg kycklingen i pannan, fräs dem gyllenbruna

4) häll i skaldjursblandningen och laga dem tillsammans med kycklingen 3-4 min

5) tillsätt grönsakerna men lämna tomt i mitten av pannan, lägg i gul lök och fräs tills den fått färg och är mjuk

6) häll i tomaterna , vänta tills de fått färg

7) lägg vitlök och paprikapulver och rör om snabbt i pannan, tillsätt under omrörning hummerfonden tillsammans med så mycket vatten så att mängden når upp till handtagen på Paellapannan och låt koka i 15 min

8) Blanda i riset och saffran, rör om

9) Låt paellan koka tills riset är al dente och vattnet har dunstat av. Hellre en saftig paella än en bränd paella.

När paellan är klar, dekorera med gambas, havskräftor, blå musslor och pepparmynta.

Servera med citron klyftor