VLT stänger lokalredaktionen i Hallstahammar

1:03 min

En konsekvens av Mittmedias neddragningar är att tidningen VLT:s sista lokalredaktion läggs ned. Det innebär att de tre anställda i Hallstahammar sägs upp.

När förhandlingarna om neddragningarna inom Mittmedia nu är avslutade, så står det klart att den redaktionella styrkan bantas rejält.

Totalt försvinner 29 redaktionella tjänster vid Mittmedias tidningar i Västmanland; VLT, Fagersta-Posten, Sala Allehanda och Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Störst neddragningar blir det på VLT. Men även om flest jobb försvinner i Västerås så är det på lokalredaktionen i Hallstahammar som det går så långt som till uppsägningar.

På VLT i Västerås sägs ingen upp utan personalminskningarna sker på annat sätt, en del har sagt upp sig frivilligt, en del har gått till andra jobb.

Men redaktionen i Hallstahammar med bevakning av även Surahammar läggs alltså ned.

Det är något som Journalistförbundets vice ordförande på VLT, Tony Persson, beklagar.

– Att Hallstahammarsredaktionen försvinner är det största nederlaget. Där kommer tre kollegor till mig att sägas upp. Det känns inte bra. Vi känner en oro.

Att VLT inte längre finns på plats i Hallstahammar kommer också att påverka bevakningen i Hallstahammar och Surahammar,  säger Tony Persson, vice ordförande i Journalistförbundets sektion på VLT.