Malmö

Fixar fest på Norra Grängesbergsgatan

2:59 min

Det händer mycket bakom alla dörrar på Norra grängesbergsgatan, det vet Kwame Moore och Nicklas Johansson. Nu vill de öppna dörrarna och dra ut all kreativitet och glädje på gatan istället.

Norra grängesbergsgatan har kanske inte det bästa ryktet. Men gatan bubblar av kreativitet och kultur. Det vet Nicklas Johansson på Malmös gatukontor och initiativtagaren Kwame Moore, fastighetsägare Sofielund.

– Jag har själv spelat och hängt i replokaler på gatan. Vi vill flytta ut allt det som sker inne i byggnaderna - ut på gatan. Vi vill visa upp allt det för malmöborna, säger Nicklas Johansson.

Kwame Moore har fått ett positivt bemötande när han berättat om festen. Under 12 timmar kommer gatan stängas av från all trafik.

– Det är ett fantastiskt område. Man ser en mångfald av allt. Vi har ett par hundra hyresgäster, allt ifrån bagerier, designers, ölbryggerier till replokaler. Även folkuniversitetet finns där, säger Kwame Moore.

Nu vill de att människor ska höra av sig till dem, så att det verkligen blir en fest för och med malmöborna.

– Meningen är inte att vi ska planera festen utan tvärtom. Vi vill att folk hör av sig och berättar vad de vill göra, så att vi kan hjälpa dem att arrangera det de vill se, säger Nicklas Johansson från gatukontoret. 

Festen kommer hållas den 24 september.