Kevin Hansen ett steg närmare EM-titeln

2:29 min

Kevin Hansen fortsätter att fullständigt dominera EM-serien i rallycross. I värmländska Höljes var Hansen återigen snabbast och vann säkert finalen inför hela 44 000 åskådare.

Kevin Hansens segerrad i rallycrossens EM-serie fortsätter och han är på god väg att ta hem hela mästerskapet efter att ha vunnit även den tredje deltävlingen.

Hansen var relativt ohotad i finalen inför ett massiv hemmapublik som lyfte fram honom till seger.

Han stod i pole position och tog starten. Göteneföraren byggde sen successivt upp en trygg ledning före Fredrik Salsten som hängde med till en början men som aldrig kunde utmana på allvar under slutvarven.

– Äntligen fick jag köra Supercar här i Höljes och komma hem med en vinst var bara något jag kunde drömma om för ett par år sen.

 Hansen fick kämpa mot både en envis förkylning och regn som gjorde banan svårbemästrad.

– Det är inte lätt när vädret varit som det varit och man får verkligen hålla lugnet och inte ta några förhastade beslut. Jag tycker vi gjort ett riktigt bra jobb den här helgen och teamet har tagit rätt beslut varje gång så en väldigt stor del i vinsten är deras.

Kevin Hansen dubblerar och kör både i VM och EM-serien. Härnäst väntar en prestigeladdad tävling i VM då han ska köra sin Peugeot inför hemmafansen i Frankrike.

Därefter väntar nästa EM-tävling i Spanien och redan då kan Hansen säkra totalsegern i mästerskapet.

– Det vore trevligt, ler Hansen.

Han toppar sammandraget på 87 poäng vilket är 24 poäng före norrmannen Tord Linnerud och på tredje plats ligger ungraren Tamas-Pul Kiss, 28 poäng bakom Hansen.