Polisen tar tillbaka uttalande om ensamkommande

0:54 min

Polisen tar nu tillbaka uttalandet om att det bara skulle ha varit ensamkommande flyktingbarn som ligger bakom de många fall av sexuella ofredanden som anmälts under Putte i Parken i helgen. Flera av de gärningsmän som identifierades på plats tillhör inte den gruppen.

Det var under helgen som Polisen i Värmland gick ut med uppgifter om att det var ensamkommande flyktingbarn som låg bakom de många fall av sexuella ofredanden som anmälts under Putte i Parken. På polisens hemsida kunde man läsa att:

"Det här är ett helt oacceptabelt beteende och det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn."

Nu säger polisen att flera av dem som delgivits misstanke inte tillhör den gruppen.

– Det som vi kan se i nuläget är att det förekommer ensamkommande som misstänkta men det finns även andra som är misstänkta. Så det är lite tidigt att dra alltför höga växlar kring vad det finns för gemensam nämnare, säger Urban Bengtsson, polisinspektör i Karlstad.

Hur kommer det sig att polisen valde att skriva det?

– Jag kan inte svara på hur den biten såg ut just där och då. Det kan ha varit så att det var den kvällens misstänkta som var av den kategorin personer, säger Urban Bengtsson.