Nytt projekt samlar verksamhet för funktionsnedsatta

7:12 min

Nyss gick en sprillans ny tidning till trycket. Den heter Funkisliv och signalerar starten för ett projekt med samma namn. Det handlar om att alla ska ha rätt till en meningsfull och aktiv fritid, även om man har en intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning, berättar initiativtagaren Magnus Skoglund.

Tanken är att få igång aktiviteter och skapa gemenskap för personer med funktionsnedsättning i Värmlandsregionen.

– Jag är engagerad ledare inom handikappidrotten och då har många vittnat om att det kan vara ett stort steg att söka upp aktiviteter, berättar Magnus Skoglund. Så väcktes idén.

Projektet kontaktar föreningar och lägger sedan upp på sin hemsida de aktiviteter som de samlat ihop. De har redan testat friidrott tillsammans med IF Göta. Efter sommaren kommer man att kunna pröva på bland annat golf, segling, curling och basket.

– Många av föräldrarna som var med på det första testtillfället vittnade om att det är kul bara att det händer något, säger Magnus Skoglund. Det kan vara ett stort äventyr bara att ta bilen från Arvika och testa något nytt.

En annan del i projektet är att de vill lyfta fram ämnen som inte så ofta kommer fram i debatten, via sin tidning. Projektet drivs av frilansjournalister på Kontoret Media i Karlstad. Än så länge går finansieringen via en säljare som arbetar för projektet, men de hoppas på stöd från till exempel kommuner.