Nya ministrar utsedda i Storbritannien

1:47 min

Storbritanniens nya premiärminister Theresa May vill bekämpa "brännande orättvisor" och samla landet inför en ny roll utanför EU.

I ett överraskande drag utser hon den kontroversielle EU-motståndaren Boris Johnson till utrikesminister.

Den tidigare Londonborgmästaren Johnson var ledande i kampanjen för ett utträde ur EU, och hans ofta drastiska utspel väckte starka känslor i valkampanjen. Downing Street valde samtidigt att göra en rockad genom att ge den förre utrikesministern Philip Hammond finansdepartementet.

Parlamentsledamoten David Davis, som var ledande i utträdeskampanjen, blir chefsförhandlare i frågan om att lämna EU. Davis har tidigare varit Europaminister.

I sitt första framträdande framför 10 Downing Street höll Theresa May ett kort brandtal om att bekämpa orättvisor, ekonomiska och sociala.

May sade att hon ska leda partiet och landet i företrädaren Camerons anda. Men sedan lade hon tonvikten vid att det konservativa partiet Tories vill vara ett samlande parti, även för utsatta, för minoriteter och de grupper som drabbas av sociala och ekonomiska orättvisor.

– Vi ska inte vara ett parti för några få privilegierade, utan för alla. Tillsammans ska vi bygga ett bättre Storbritannien, sade hon som avslutning.